Sajtkrémmel töltött mini paprika
Feltöltötte: Ágnes | 2023.10.26.
könnyű
30 perc
3 főre
egyéb
Előkészület: 30 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 0 perc
Sült vagy grillezett húsok mellé ajánlott, de csak pirítóssal is fogyaszthatjuk. A megmaradt fűszeres olajat ne öntsük ki, salátákat ízesíthetünk vele.
Elkészítés lépései
A paprikák végét levágjuk, magjukat eltávolítjuk.
A fetát villával összetörjük, kikeverjük a krémsajttal.
Hozzáadjuk a fűszereket, apróra vágott hagymákat és chilit.
A fűszeres sajtkrémet beletöltjük a paprikák üregébe.
Jól záródó csatos üvegekbe tesszük, fokhagymát és rozmaring ágakat rakosgatunk közéjük, felöntjük annyi olívaolajjal, hogy teljesen ellepje.
Lezárva kb 5-7 napig a hűtőbe teároljuk, hogy összeérjenek az ízek..
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
3 főre
töltött paprika:
40 dkg színes mini paprika
40 dkg krémsajt
10 dkg feta sajt
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
1 kis db lila hagyma
15 szál snidling
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál chilipehely
elhagyható
elhagyható
feltöltéshez:
3 dl olívaolaj
valamint:
2 szál rozmaring
friss
friss
5 gerezd fokhagyma
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!