Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Diócska

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Diócska

Diócska

Feltöltötte: Ágnes | 2023.10.26.
közepes
50 perc
4 főre
desszert
  • Diócska
1
Előkészület: 30 perc
Főzés: 5 perc
Sütés: 15 perc [175C°]

Finom, mutatós karácsonyi édesség, mely az ünnepek előtt 1-2 héttel imár elkészíthető.

Elkészítés lépései

  1. A diót ledaráljuk.

  2. A száraz hozzávalókat: lisztet, sót, sütőport, porcukrot, darált diót és reszelt citromhéjat egy tálban összekeverjük, összemorzsoljuk a hideg vajjal.

  3. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vanília kivonatot, gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk, folpackba csomagolva 1 óra hosszára a hűtőbe tesszük.

  4. A diócska formákat vékonyan kivajazzuk vagy olajozzuk, majd mindegyikbe 1-1 kis gombócnyi tésztát nyomunk. 

  5. Kis mélyedést készítsünk a közepébe, mert sütésnél még megdagad a tészta. A formákat sütőlemezre sorakoztatjuk.

  6. Előmelegített 175°C-os sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

  7. Megvárjuk, hogy a sütik a formában hűljenek ki, csak ezután fordítjuk ki őket a formákból.

  8. A krémhez a darált diót éppen csak annyi tejjel keverjük össze, hogy ellepje, majd kis lángon 1-2 perc alatt felfőzzük.

  9. A puha vajat habosra kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a diót, rumot, vanília kivonatot és simára keverjük a krémet.

  10. Sima csöves habzsákba töltjük, egyik fél tésztára krémet nyomva összeragasztjuk vele a fél-fél diócskákat.

  11. A kész süteményt legalább 1 napra jól záródó fém dobozba, hideg helyre rakjuk, hogy megpuhuljon. Tálalás előtt vaníliás porcukorral meghintjük.

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
ebéd
uzsonna
vacsora
magyar recept
édes sütemény recept
karácsonyi recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

tészta:

15 dkg finomliszt
10 dkg vaj
hideg
5 dkg porcukor
5 dkg dió
darált
1 citromból nyert citromhéj
1 db tojássárgája
5 csepp vanília kivonat
1 csipet sütőpor
1 csipet só

krém:

5 dkg dió
darált
3 ek tej
5 dkg vaj
puha
5 dkg porcukor
2 kávéskanál rumaroma
1 teáskanál vanília kivonat
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Ágnes konyhája

Ágnes

Ágnes
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim Gasztroblogom
Minestrone sajtos tortellinivel
Minestrone sajtos tortellinivel
könnyű
40 perc
Mézes-szójás lazac
Mézes-szójás lazac
könnyű
30 perc
Fűszeres alma cider
Fűszeres alma cider
könnyű
25 perc
Gundel palacsinta
Gundel palacsinta
közepes
45 perc
  • Még több recept

Még több desszert

Diós holdacska (Kossuth kifli)
Diós holdacska (Kossuth kifli)
közepes
60 perc
Narancspuding pirított zabpelyhes narancskaramellel
Narancspuding pirított zabpelyhes…
közepes
65 perc
Diós meggyes piskóta kocka
Diós meggyes piskóta kocka
könnyű
35 perc
Paleo kavart diós-csokis szelet
Paleo kavart diós-csokis szelet
könnyű
40 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.