Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Őszibarack krémleves fehérboros vajban párolt nektarinnal

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Őszibarack krémleves fehérboros vajban párolt nektarinnal

Őszibarack krémleves fehérboros vajban párolt nektarinnal

Feltöltötte: Ágnes | 2023.10.20.
könnyű
35 perc
4 főre
leves
  • Őszibarack krémleves fehérboros vajban párolt nektarinnal
1
Előkészület: 15 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Őszibarack krémleves fehérboros vajban párolt nektarinnal, Ágnes konyhájából.

Elkészítés lépései

  1. Az őszibarackok héját, magját eltávolítjuk, nagyobb darabokra felkockázzuk.

  2. Az őszibarackok héját, magját eltávolítjuk, nagyobb darabokra felkockázzuk.

  3. Mikor puha a fűszereket és citromhéjat kivesszük, leturmixoljuk.

  4. A pudingport simára keverjük a tejszínnel, tűzre visszatéve behabarjuk a levest, hagyjuk újra felfőni.

  5. Ha szükséges még ízesítjük mézzel, citromlével.

  6. Hűtőbe téve jól behűtjük.

  7. A levesbetétet tálalás előtt készítjük el.  A nektarint felkockázzuk, kevéske vajon a cukorral megszórva megpároljuk, felöntjük a borral, majd puhára főzzük.

  8. A levesbetétet tálalás előtt készítjük el. 

    A nektarint felkockázzuk, kevéske vajon a cukorral megszórva megpároljuk, felöntjük a borral, majd puhára főzzük.

  9. Tálaláskor a hideg levesre halmozzuk a vajas-boros barack betétet.

Elkészítési tippek és trükkök

Tejszínhabbal és pirított mandulapehellyel megszórva is kínálhatjuk a levest. 

ebéd
vacsora
magyar recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

leves:

1 kg őszibarack
2 ek méz
2 ek cukor
2 csomag vanillincukor
1 db fahéjrúd
5 db szegfűszeg
1 db citrom
2 dl habtejszín
20 g vaníliás pudingpor
1 csipet só

levesbetét:

2 db nektarin
2 ek cukor
1 dkg vaj
50 ml fehérbor
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Ágnes konyhája

Ágnes

Ágnes
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim Gasztroblogom
Lilakáposzta saláta
Lilakáposzta saláta
könnyű
25 perc
Illatos-omlós csirke tojásos rizzsel, csípős káposztasalátával
Illatos-omlós csirke tojásos rizzsel,…
közepes
55 perc
Szilvalekváros bukta
Szilvalekváros bukta
közepes
60 perc
Koreai csavart fánk
Koreai csavart fánk
közepes
45 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.