Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Barna lencseleves füstölt hússal kolbászmorzsás krumpligombóccal

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Barna lencseleves füstölt hússal kolbászmorzsás krumpligombóccal

Barna lencseleves füstölt hússal kolbászmorzsás krumpligombóccal

Feltöltötte: Szekeres Lajosné Klári | 2024.01.03.
közepes
95 perc
4 főre
leves
  • Barna lencseleves füstölt hússal kolbászmorzsás krumpligombóccal
1
Előkészület: 55 perc
Főzés: 40 perc
Sütés: 0 perc [180C°]

A családom unta az egyszerű lencselevest így kitaláltam a felturbózott lencselevest. Nagyon bejött.

Elkészítés lépései

  1. Elkészítés: A megtisztított zöldségeseket felkockázzuk a hagymát megtisztítjuk, a zellert megmossuk.

  2. Veszünk egy nagyobb fazekat belerakjuk a lencsét a zöldségeket a hagymákat a zellereket, a papírkát felütjük a 1,5 liter alaplével.

    A füstölt combokat felkockázzuk és a lencseleveshez adjuk, ízesítjük kevés sóval, borssal, babérlevéllel.

    Lassú tűzön készre főzzük.

  3. Amíg fő a lencseleves, elkészítjük a kolbászmorzsás krumpligombócot. 

  4. Ha megfőtt a leves, berántjuk, kevés olajon a lisztet barnára pirítjuk belerakjuk a piros paprikát, felöntjük 2 dl vízzel, elkeverjük és a forrásba lévő levesbe öntjük. Elkeverjük, kiforraljuk.

  5. A krumplit megfőzzük összetörjük kihűtjük, a petrezselyem zöldet felaprítjuk, a kolbászt aprítóban felaprítjuk.

    A kolbászmorzsát kevés olajon lepirítjuk.

  6. Ha kihűt a krumpli akkor beleütjük a tojást, beleszórjuk a petrezselyem zöldet és kihűlt kolbász morzsát és a lisztet.

    Közepesen kémény állagú tésztát kapunk.

  7. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és forrásban lévő levesbe rakjuk.

    Addig főzzük amíg feljönnek a leves tetejére. 

    Ízesítjük mustárral /aki nem szereti savanykásan kihagyhatja.

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
tejmentes recept
ebéd
vacsora
magyar recept
baba-mama recept
húsétel recept
szilveszteri és újévi recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

Elkészítéshez

30 dkg lencse
1 közepes db petrezselyemgyökér
2 közepes db sárgarépa
1 kis db zeller
1 csokor zellerlevél
4 gerezd fokhagyma
1 kis db vöröshagyma
2 db babérlevél
1 db tojás
1 g burgonya
250 g finomliszt
1 teáskanál só
1 kávéskanál bors
1 csokor petrezselyem
15 dkg kolbász
10 dkg piros kaliforniai paprika
1 közepes db tv paprika
20 g szárított fűszerpaprika
1 ek napraforgó olaj
1 ek mustár
2 csapott ek finomliszt
2 l alaplé
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Szekeres Lajosné Klári konyhája

Szekeres Lajosné Klári

Szekeres Lajosné Klári
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Mexikói kuszkusz saláta
Mexikói kuszkusz saláta
könnyű
35 perc
Grillezett spárgás majonézes saláta
Grillezett spárgás majonézes saláta
könnyű
25 perc
Málnás sajttorta
Málnás sajttorta
közepes
75 perc
 Párizsi csirkeszárny vegyes zöldsalátával
Párizsi csirkeszárny vegyes…
közepes
65 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.