Sajtos kréker
Feltöltötte: Judit | 2024.06.09.
könnyű
45 perc
4 főre
egyéb
Előkészület: 30 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 15 perc [190C°]
Egy igazán ízletes Sajtos kréker, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk.
A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Amikor összeállt, folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
2-3 mm vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint kiszaggatjuk vagy feldaraboljuk (én kis kockákat szúrtam ki).
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Minél tovább sütjük, annál ropogósabb lesz.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
24 dkg cheddar sajt
Fele-fele arányban Pannónia sajttal
Fele-fele arányban Pannónia sajttal
6 dkg vaj
2 ek parmezán sajt
1 csipet só
12 dkg finomliszt
2 ek víz
Akkor kell, ha nem akar a tészta összeállni.
Akkor kell, ha nem akar a tészta összeállni.
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!