Sajtos, baconos cukkinikenyér
Elkészítés lépései
A sütőt előmelegítjük 160°C-ra.
A kockázott bacont serpenyőben kevéske olaj hozzáadásával zsírjára pirítjuk, a zsírt leszűrjük.
Egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat: lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, borsot.
Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral és az olajjal, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, pirított bacont, sajtot, apróra vágott kápiát, felkarikázott újhagymát, tejfölt, tejet.
A két tál tartalmát alaposan összekeverjük.
A masszát kicsi, de magas szögletes sütőformába öntjük, 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. (Tűpróba!)
Langyosra hűlve kínáljuk, de hidegen is finom.
Melegen, hidegen egyaránt finom. Muffinként is kisüthetjük.
Hozzávalók
tészta:
kockázott
Készíts róla egy képet és töltsd fel!