Piacos tejfölös sajtos lángos
Elkészítés lépései
Elkészítés: az élesztőt belemorzsoljuk a 1 dl langyos cukros vízbe és felfuttatjuk.
Egy tálba bele szitáljuk a lisztet sóval elkeverjük majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt
Elkezdjük összeállító a tésztát apránként adagoljuk hozza a langyos vizet addig dagasztjuk amíg fel veszi a vizet tészta és egy lágy kissé ragacsos tésztát kapunk. A tésztának el kell válni az edény falától. tetejét átkenjük olajjal letakarjuk és 30 percig meleg helyen kelesztjük.
Ha megkelt a tészta olajos kézzel 6-8 egyforma adagot csipünk kis cipókat formázunk .Rövid ideig újra kelesztjük.
Egy serpenyőbe az olajat 200 c felhevítjük.
Olajos kézzel a levegőben elkezdjük körbe körbe nyújtani a tésztát ha megy van szép kör alakú lángos a forró olajban tesszük és szép piros ropogósra kisütjük.
Akkor jó a tésztánk ha az olajban a közepe fel púposodik.
Papír törlőre kiszedjük. Tálalásnál megkenjük langyos tejföllel és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!