Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Majorannás hús sváb burgonyagombóccal

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Majorannás hús sváb burgonyagombóccal

Majorannás hús sváb burgonyagombóccal

Feltöltötte: Ágnes | 2023.10.20.
közepes
60 perc
4 főre
főétel
  • Majorannás hús sváb burgonyagombóccal
1
Előkészület: 15 perc
Főzés: 45 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Majorannás hús sváb burgonyagombóccal, Ágnes konyhájából.

Elkészítés lépései

  1. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

  2. A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk.

  3. A zöldségeket megpucoljuk, apró kockákra vágjuk.

  4. Kevés olajon fehéredésig sütjük a hús mindkét oldalát, kivesszük, félretesszük.

  5. A maradék zsiradékon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, együtt kissé megpároljuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, majorannát, citromlevet.

  6. Visszatesszük a hússzeleteket és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Lefedve, kis lángon puhára pároljuk.

  7. Tejfölben elkevert liszttel behabarjuk, jól összeforraljuk.

  8. A burgonyagombóchoz héjában megfőzzük a burgonyát, meghámozzuk, még melegen áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni.

  9. A kockázott bacont zsírjára sütjük, pörcét kiszedjük, a burgonyához keverjük.

  10. A visszamaradt zsiradékon aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd ezt is hozzáadjuk a burgonyához. Hozzáütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet, míg jól formázható masszát kapunk.

  11. A masszából vizes kézzel gombócokat formálunk, forrásban lévő sós vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére. 

  12. A gombócokat több részletben főzzük ki, mert a sok gombóc visszahűti a vizet és ragacsossá válik.

  13. A gombócokat leszűrjük, lecsepegtetjük, a majorannás húshoz köretként kínáljuk.

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
ebéd
magyar recept
húsétel recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

majorannás hús

50 dkg sertéstarja
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 kk majoranna
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
10 csepp citromlé

habarás:

1 dl tejföl
2 csapott ek finomliszt

burgonya gombóc:

50 dkg burgonya
10 dkg bacon
1 kis db vöröshagyma
1 db tojás
20 dkg finomliszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Ágnes konyhája

Ágnes

Ágnes
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim Gasztroblogom
Rumos meggyes gesztenyetorta
Rumos meggyes gesztenyetorta
közepes
25 perc
Márványcsirke mustáros, kakukkfüves burgonyával
Márványcsirke mustáros, kakukkfüves…
közepes
90 perc
Túrós zsemlék
Túrós zsemlék
közepes
40 perc
Kolbászos, újhagymás csónakok
Kolbászos, újhagymás csónakok
könnyű
40 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.