Narancskrémes csokitorta
Elkészítés lépései
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni amikor a hab duplájára nő akkor apránként hozzáadjuk a 4 evőkanál kristálycukrot és kemény habbá verjük.
A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, vizet, kakaóport és az olvasztott vajat és robotgéppel habosra felverjük. Majd a kikevert tojásárgályához hozzáadjuk a lisztet összekeverjük veszünk ki a tojásfehérje habból fellazítjuk a tésztát.
Végezetül apránként laza mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék tojásfehérjehabot. Veszünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát kikenjük olajjal az alját kibéleljük sütőpapírral így nem ragad bele a tészta alja könnyebb lesz kivenni ha kisült a torta.
Belesimítjuk a tortaformába a piskótát és 180 c előmelegített sütőbe toljuk kb 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a torta.
Ha megsült a torta akkor rácsom kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.
De előtte amíg hűl a torta addig elkészítjük a krémet.
A tejszínt felverjük kemény habbá verjük, a mascarponéhez hozzáadjuk a porcukrot, a narancshéjat, a narancslevét és alaposan kikeverjük, majd a tejszínhabbal fellazítjuk és összekeverjük.
Veszünk egy habzsákot belekanalazzuk a krémet.
Egy tortatartóra rátesszük az első torta karikát és a habzsák segítségével megtöltjük. Majd ráhelyezzük a következő tortakarikát szintén nyomunk rá narancskrémet majd befedjük a harmadik tortakarikával.
És a maradék narancskémmel bevonjuk az egész csokitortát.
A tejét dekor cukorral, arany gyönggyel csoki lapokkal és kandírozott cseresznyével díszítjük.
Kb 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!