Egyszerű csokitorta
Ez a gazdag, selymes csokoládétorta igazi kényeztetés minden édesszájúnak. A lágy tészta és a fényes csokoládémáz tökéletesen harmonizálnak egymással, ráadásul pillanatok alatt elkészül. Tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, vagy akár egy gombóc vaníliafagylalttal is feldobhatjuk – garantáltan mindenkit levesz a lábáról!
Elkészítés lépései
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Kenjünk ki egy tortaformát vajjal, majd béleljük ki sütőpapírral.
Vízgőz fölött olvasszuk meg az étcsokoládét és a vajat, majd hagyjuk kicsit hűlni.
A tojásokat keverjük össze a cukorral, amíg világos, habos állagot nem kapunk. Ezután öntsük hozzá a kissé lehűlt csokoládét és a vajat.
Szitáljuk bele a lisztet és a sót, majd óvatosan forgassuk össze az egészet.
Öntsük a masszát a kibélelt tortaformába, és süssük 25-30 percig.
A máz elkészítéséhez ismét olvasszunk fel étcsokoládét egy kis vajjal, majd vonjuk be vele a kihűlt torta tetejét. Simítsuk el a felszínét, és várjunk, amíg megszilárdul.
Elkészítés: Ha szeretnénk, lapjába vágjuk ketté a kihűlt piskótát, és kenjünk meg belülről is csokoládéval, vagy akár csokoládé pudinggal. Ezt akár több rétegben is.
Tálalás: A tortát friss gyümölcsökkel, például eperrel vagy málnával tálalhatjuk, akár egy gombóc vaníliafagylalttal is feldobhatjuk. Garantáltan imádni fogja mindenki!
Készíts róla egy képet és töltsd fel!