Egyszerű, mutatós püspökkenyér
Elkészítés lépései
Az aszalt gyümölcsöket a liszttel elkeverjük, a margarint felolvasztjuk, majd az előzőekre öntjük. A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a tésztához. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tésztába a kockára vágott naranccsal és reszelt héjával együtt.
A masszát kizsírozott, lisztezett őzgerincformába öntjük, a tetejét megszórjuk csokidarával, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Egy kis időre félre tesszük, de mielőtt teljesen kihűlne, egy vágódeszkára borítjuk, felszeleteljük és tálaljuk.
Nagyon finom, belül puha, kívül a csokidarával ropogós.
Hozzávalók
Egyszerű, mutatós püspökkenyér
vörösáfonya
olvasztott margarin vagy fél dl étolaj
kockára vágva + a reszelt héja
1 csomag
Készíts róla egy képet és töltsd fel!