Túrós kavart süti (egyszerű)
Nagyon szeretem ezt a receptet, elronthatatlan, ráadásul nagyon finom!
Elkészítés lépései
Készítsük el a tésztát, verjük fel a tojásokat a csipet sóval, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliaaromát, az olajat és a tejet.
A lisztben keverjük el a sütőport, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Keverjük össze óvatosan, majd a tészta felét öntsük egy 20×30 cm-s sütőpapírral bélelt tepsibe.Süssük 10 – 15 percet 180 fokra előmelegített sütőben.
Amíg sül, készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a töltelék hozzávalóit, ha szeretnénk, hogy a töltelék krémesebb legyen, akkor használjunk mixert. A töltelékbe tehetünk mazsolát is. Ha a túró nagyon száraz, akkor keverjünk hozzá 1 kanál tejfölt.
Vegyük ki a tepsit a sütőből és tegyük rá a tölteléket a félig megsült tésztára, majd öntsük rá a tészta másik felét. Süssük a túrós süteményt 30 percig.
Amikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. A tetejét megszórhatjuk porcukorral tálalás előtt.
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
citromhéj is jó
Készíts róla egy képet és töltsd fel!