Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Egyszerű meggyes piskóta

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Egyszerű meggyes piskóta

Egyszerű meggyes piskóta

Feltöltötte: Kisfazék | 2024.11.19.
könnyű
45 perc
8 főre
desszert
  • Egyszerű meggyes piskóta
1
Előkészület: 20 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 25 perc [180C°]

A meggyes piskóta egy igazi klasszikus, amely nemcsak finom, hanem rendkívül egyszerűen elkészíthető is. Ez a meggyes piskóta recept tökéletes választás, ha valami gyors édességre vágyunk, ami minden korosztályt elvarázsol. A lédús, savanykás meggy és a puha, omlós tészta harmóniája garantáltan sikert arat akár hétvégi családi ebédeken, akár egy baráti összejövetelen.

Ráadásul kezdő konyhatündérek számára is ideális recept, hiszen nem igényel bonyolult konyhai technikákat vagy különleges alapanyagokat. Próbáld ki ezt a receptet, és élv…Tovább

A meggyes piskóta egy igazi klasszikus, amely nemcsak finom, hanem rendkívül egyszerűen elkészíthető is. Ez a meggyes piskóta recept tökéletes választás, ha valami gyors édességre vágyunk, ami minden korosztályt elvarázsol. A lédús, savanykás meggy és a puha, omlós tészta harmóniája garantáltan sikert arat akár hétvégi családi ebédeken, akár egy baráti összejövetelen.

Ráadásul kezdő konyhatündérek számára is ideális recept, hiszen nem igényel bonyolult konyhai technikákat vagy különleges alapanyagokat. Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd a nosztalgikus ízek varázsát, amely gyermekkorunk meggyes sütijeit idézi fel!

Elkészítés lépései

  1. A meggyes piskóta elkészítéséhez először szűrjük le a meggybefőtt levét. Vagy ha friss meggyet használunk, akkor alaposan mossuk meg, majd magozzuk ki és hagyjuk, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.

  2. Egy nagyobb tálban szitáljuk át a lisztet, keverjük hozzá a sütőport és a cukrot. Ezután adjuk hozzá a tejet, a tojásokat és az olajat. Keverjük addig, amíg a massza teljesen sima és csomómentes nem lesz.

  3. A kész tésztát öntsük egy kiolajozott és lisztezett, közepes méretű tepsibe, majd szórjuk rá a lecsepegtetett meggyet. A meggyet egyenletesen osszuk el a tészta tetején, hogy minden szeletbe jusson.

  4. Helyezzük a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük a pitét körülbelül 20-25 percig. A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e: ha a beleszúrt tű tisztán jön ki, a piskóta elkészült.

  5. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral. Tálalhatjuk önmagában, de tejszínhabbal vagy vaníliás fagylalttal még különlegesebbé tehetjük.

Elkészítési tippek és trükkök

Tipp: ha friss meggyet használunk és a meggy kissé savanykás, akkor egy kevés fahéjat is szórhatunk rá sütés előtt, hogy ízletesebb legyen!

ebéd
uzsonna
magyar recept
édes sütemény recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

8 főre

Meggyes piskóta hozzávalói

50 dkg meggybefőtt
vagy friss meggy
20 dkg finomliszt
20 dkg cukor
3 db tojás
1 csomag sütőpor
100 ml tej
50 ml napraforgó olaj
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Kisfazék konyhája

Kisfazék

Kisfazék
3 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Tárkonyos borjúraguleves
Tárkonyos borjúraguleves
könnyű
75 perc
Narancsos töltött linzer
Narancsos töltött linzer
közepes
60 perc
Tonhalfasírt salátával
Tonhalfasírt salátával
könnyű
25 perc
Burgundi marharagu
Burgundi marharagu
közepes
250 perc
  • Még több recept

Még több desszert

Gesztenyegolyó
Gesztenyegolyó
könnyű
25 perc
Egyszerű, mutatós püspökkenyér
Egyszerű, mutatós püspökkenyér
könnyű
50 perc
Pudingos meggyes süti
Pudingos meggyes süti
közepes
40 perc
Egészséges karácsonyi linzer
Egészséges karácsonyi linzer
könnyű
35 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.