Pikáns zöldbabos csirkeraguleves
Egy nagyon kedves főzőklub társam mesélt erről a pikáns különleges levesről, hogy ez az egyik kedvenc levese. De a Mama már nincs köztükn, nincs aki megfőzze. Megkért, hogy én főzzem meg. Mondtam neki hogy szívesen megteszem csak meséljen a levesről hogy pontosan mi volt benne. Végül összeállt a recept, de én egy kicsi változtattam rajta. Amikor elkészült megkóstolta és azt monda hogy pont ilyen ízű volt a mamáé is. Csak az enyém kicsit savanyúbb lett.
Elkészítés lépései
A kockára vágott hagymát az olajon megpároljuk egy csipet sóval, majd rádobjuk a csirkehúst és együtt pároljuk tovább. Amikor a hús kifehéredik, a karikára vágott zöldséget, répát, fokhagymát, a fehér paprikát és a paradicsomot rárakjuk, ezzel pároljuk tovább.
Amikor megpároltuk, meghintjük pirospaprikával, összekeverjük, majd hideg vízzel felengedjük. Ha félfövésben van, bele rakjuk a zöldbabot, és az összevágott kaprot (ízlés szerint pici sót, cukrot).
Amikor 3/4 fövésben van, elkészítjük a tejfölös habarást (amihez adunk a leves levéből, hőkiegyenlítjük) felöntjük vele a levest. Újraforralás után tegyük bele a tésztát és készre főzzük.
Tálaláskor, ízlés szerint tejfölt, ecetet adhatunk hozzá.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!