Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Epres-mascarponés pohárkrém

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Epres-mascarponés pohárkrém

Epres-mascarponés pohárkrém

Feltöltötte: Kisfazék | 2025.05.16.
könnyű
25 perc
4 főre
desszert
  • Epres-mascarponés pohárkrém
1
Előkészület: 25 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 0 perc

Ez a desszert a nyári délutánok kedvenc édessége lehet: friss eper, krémes mascarpone és roppanós babapiskóta rétegei egyetlen pohárba zárva! Pár perc alatt összeállítható, mégis lenyűgözően látványos. Vendégváráshoz, családi összejövetelekre, vagy csak egy gyors édességvágy kielégítésére is tökéletes választás. Vigyázat, mert pillanatok alatt elfogy!

Elkészítés lépései

  1. Első lépésként az epreket alaposan mosd meg hideg víz alatt, majd tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. A felvágott eperből egy keveset tegyél félre a pohárkrém díszítésére.

  2. Egy tálban keverd krémesre a mascarponét a porcukorral, vaníliakivonattal és a reszelt citromhéjjal, hogy kellemesen lágy, aromás krémet kapj.

  3. Egy külön tálban verd kemény habbá a tejszínt. Fontos, hogy a tejszín jól lehűtött legyen, így könnyebben verhető és tartósabb lesz a hab.

  4. Óvatos mozdulatokkal, spatula segítségével keverd hozzá a felvert tejszínhabot a mascarponés alaphoz. Ügyelj arra, hogy ne törjön össze a hab, és könnyed, levegős maradjon a krém.

  5. Vegyél elő négy desszertes poharat, majd törj össze mindegyik aljára egy-egy babapiskótát. Kanalazz rájuk egy kevés eperlekvárt (ha szereted, el is hagyhatod), majd jöhet egy réteg mascarponés krém és néhány darab friss eper.

  6. Folytasd a rétegezést egészen addig, amíg a poharak teljesen megtelnek. Arra figyelj, hogy a tetejére mindig krém kerüljön.

  7. Végül a desszert tetejére tegyél néhány félretett eperdarabot, valamint díszítsd friss mentalevelekkel, amelyek kellemes aromát és üde látványt kölcsönöznek.

  8. Tedd a poharakat a hűtőbe legalább egy órára, így az ízek kellően összeérnek, és a desszert még finomabb lesz tálaláskor.

Elkészítési tippek és trükkök

1, A babapiskótákat előzetesen egy kevés narancslébe vagy tejbe márthatod, hogy még puhább, ízletesebb legyen a desszert.

2, Ha extra édes élményre vágysz, a krémet meglocsolhatod kevés olvasztott csokoládéval is.

szójamentes recept
vegetáriánus recept
ebéd
uzsonna
olasz recept
édes krém recept
pohárkrém recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

Elkészítéshez

250 g eper
250 g mascarpone
200 ml habtejszín
legalább 30%-os
2 ek porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
1 csipet citromhéj
frissen reszelt citromhéj
8 db babapiskóta
eperlekvár
borsmentalevél
a díszítéshez
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Kisfazék konyhája

Kisfazék

Kisfazék
3 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Céklás-almás saláta dióval
Céklás-almás saláta dióval
könnyű
15 perc
Padlizsános zakuszka
Padlizsános zakuszka
könnyű
180 perc
Narancsos töltött linzer
Narancsos töltött linzer
közepes
60 perc
Mascarponés-epres piskótatekercs
Mascarponés-epres piskótatekercs
könnyű
35 perc
  • Még több recept

Még több desszert

Málnás-mascarponés pohárkrém
Málnás-mascarponés pohárkrém
könnyű
15 perc
Tökmagos pogácsa
Tökmagos pogácsa
közepes
115 perc
Sajtos-túrós pogácsa
Sajtos-túrós pogácsa
közepes
145 perc
Túrós Bacönös Pogácsa Medvehagymásan
Túrós Bacönös Pogácsa Medvehagymásan
közepes
45 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.