Répatorta mascarponés krémmel
Elkészítés lépései
Először durvára daraboljuk a diót, ha nem visszük túlzásba az aprítást, annál jobb lesz ráharapni a darabokra.
Megtisztítjuk a répákat, és lereszeljük a sajtreszelőn.
Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk az olajat és a tojásokat. Alaposan elkeverjük. Belekeverjük a reszelt répát is.
A tortaformánkat, ha szükséges, kivajazzuk-lisztezzük, és beletöltjük a masszát, majd betoljuk a sütőbe.
Légkeveréssel egy óra alatt megsül, amiről tűpróbával győződhetünk meg. Légkeverés nélkül valamivel tovább tart.Ha kisült a torta, hagyjuk kicsit kihűlni a formában, és csak utána vegyük ki belőle, amikor már megszilárdult.
Amikor teljesen kihűlt, akkor a krém hozzávalóit összekeverjük, és a tetejére kenjük. Reszelt répát szórunk a tetejére.
durvára vágva
Készíts róla egy képet és töltsd fel!