Málnás mascarponés torta
Anna unokám kérésére készítettem, imádja a málnás tortát. Persze minden gyümölcsös jöhet, de ez a kedvenc.
Elkészítés lépései
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni habbá. Amikor felhabosodik, akkor 3 evőkanál cukorral kéménybabbá verjük.
A tojássárgáját kikavarjuk az olajjal, maradék 3 evőkanál kristály cukorral, majd bele rakjuk a lisztet.
A kikavart tojássárgájához veszünk ki a habból, fellazítjuk a tésztát, a többi habot apránként forgatjuk a masszába hogy ne törjön a hab. Egy 26 cm sütőpapírral kibélelt torta torta formába öntjük belesimítjuk.
180 fokos előmelegített sütőben 30-35 sütjük tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk rácson kihűlni.
Amíg hűl a piskóta, addig a tejszínt felverjük kemény habbá. A mascarponét habosra keverjük, majd hozzá adjuk apránként a felvert tejszínt és összekeverjük.
A kihűlt tortát vízszintesen három lappá vágjuk. A tortatartóra vagy tányérra rakjuk. Az első lapot megkenjük a tejszínes mascarpone krémmel, majd megszórjuk málnával. Majd a következő lapot rárakjuk és ismét krém és málna. Végezetül rárakjuk a tetejét.
A krémből veszünk ki egy habzsákba a díszítéshez. A torta bevonásához a csokit, a vajat és az olajat vízgőz felet felolvasztjuk és a torta közepére öntjük. Hagyjuk, hogy lefolyjon az oldalára is. A torta tetejét friss málnával kirakjuk és habrózsákkal díszítjük. A kész tortát hűtőbe rajuk legalább 2 órára, hogy a krém és csoki máz megdermedjen.
A málna a krémbe lehet fagyasztott is. A csokimáz készítésénél én mindig használok pár csepp étolajat mert így fényesebb lez a csoki máz.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!