Sóskamártás
Egy megosztó ételt küldök, van aki nagyon szereti, és van aki rá sem tud nézni. Pedig egy pikáns, különleges ízvilágú, egészséges finomság. Főleg a nyári melegben.
Elkészítés lépései
A sóskát többször mossuk át és vágjuk fel! Nem muszáj apróra, a zsiradékon összeesik. A tejfölt kevés vízzel keverjük simára! Ezután a zsiradékban mérsékelt lángon pároljuk meg a sóskát folyamatosan kevergetve amíg azt nem látjuk, hogy összeesett.
Ha zsírjára sült szórjuk rá a lisztet, keverjük el és több részletben öntsük fel a tejjel folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós!
Ízesítjük sóval, cukorral majd botmixerrel pürésítjük.
Adjuk hozzá a vízzel elkevert tejfölt is és forraljuk ki! Ha szükséges vagy túl sűrűnek találjuk a továbbiakban vízzel hígítsuk! Egyet rotyog és kész is.
Tetszés szerint kínáljuk! Én főtt tojással hasábokkal és burgonyával hasábokkal kínálom tálaltam.
főtt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!