Málnás sajttorta
Az unokáim nagy kedvence a sajttorta, nekik készítettem .Nagyon tetszet nekik, hogy nem egy egyszerű sajtortát kaptak.
Elkészítés lépései
A kekszeket aprítóba tesszük, ledaráljuk, de nem teljesen lisztesre. A vajat felolvasztjuk és a darált kekszre öntjük, majd összekeverjük.
Veszünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, az alját kikenjük olajjal, majd kibéleljük sütőpapírral. A vajas darált kekszet belenyomkodjuk a formába egy kanál hátával.
Egy tálba tesszük a mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a pudingport és simára kikeverjük.
A tortaformába öntjük a krém felét, megszórjuk málnával, majd befedjük a maradék sajtkrémmel és a tetejét is kirakjuk málnával. 180 fokos sütőbe toljuk 30 percre a sütő aljára egy tálba vizet teszünk, hogy gőzben süljön a sajttorta mert így akkor nem reped ki.
Rácson hagyjuk kihűlni, majd körbevágjuk és kivesszük a tortaformából és egy süteményes tálra tesszük .A tejszínt felverjük kemény habbá és csillag csöves habzsákba szedjük. Így is kínálhatjuk.
Én tejszínhab rózsákkal és málnával díszítettem.
Én ha sajttortát sütök akkor mindig teszek egy kistálba vízet a sütőbe, mert akkor nem reped meg a torta.
Hozzávalók
Elkészítéshez
győri édes
Készíts róla egy képet és töltsd fel!