Hússal töltött palacsinta sajtmártással
Elkészítés lépései
A tojást a tejjel, a liszttel és sóval sima, sűrűn folyó tésztává keverjük, majd 20 percig pihentetjük. A petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk; a fokhagymát megtisztítjuk és fokhagyma présel szétnyomjuk. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a darált húst majoránnával, pirospaprikával, fokhagymával, sűrített paradicsommal, sóval és borssal ízesítjük, és jól összekeverjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, aranysárgára pirítjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a petrezselymet és a darált húst, és mindezt együtt jól átpirítjuk; ha szükséges, felöntjük egy kevés vízzel, nehogy túl száraz legyen a töltelék.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, közben a tésztából egymás után 10-12 db palacsintát sütünk, majd megtöltjük a kihűlt húsos masszával. Az összegöngyölt palacsintákat félbevágjuk, a fél palacsintákat kivajazott tűzálló tálba zsindelyszerűen félig egymásra támasztva sorba rakjuk. A tojást a tejföllel, tejszínnel és parmezán sajttal felverjük, a mártást a rakott palacsintákra öntjük, a tetejüket meghintjük az ementáli sajttal, majd a forró sütőben kb. 20 perc alatt addig sütjük, míg a tetején a sajt megolvad és aranybarna lesz.
Egy jó pohár idei borral jólesik. Húsmentesek a húst előírás szerint beáztatott szójagranulátummal helyettesíthetik, ez esetben a fűszereket nyugodtan megduplázhatjuk, mert a szója több fűszert kíván.
vagy vegyes darált hús
Készíts róla egy képet és töltsd fel!