Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Mennyei, krémes rizskoch

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Mennyei, krémes rizskoch

Mennyei, krémes rizskoch

Feltöltötte: Gyöngyi | 2025.04.21.
könnyű
60 perc
4 főre
desszert
  • Mennyei, krémes rizskoch
1
Előkészület: 15 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 30 perc [180C°]

A rizskoch, vagy más néven rizsfelfújt, az egyik legkedveltebb hagyományos magyar desszert, amelynek eredete bár a történelem homályába vész, mégis generációk óta hódít egyszerűségével és nagyszerű ízével. Ez a mennyei desszert nemcsak könnyen elkészíthető, hanem igazán krémes és lágy, tökéletes befejezése bármely étkezésnek.

A tejben puhára főzött, édesített rizstől válik igazán ínycsiklandóvá, amit egy kevés margarin tesz különösen krémessé. A tojás pedig olyan könnyedséget kölcsönöz neki, amitől szinte elolvad a szánkban. A végső tö…Tovább

A rizskoch, vagy más néven rizsfelfújt, az egyik legkedveltebb hagyományos magyar desszert, amelynek eredete bár a történelem homályába vész, mégis generációk óta hódít egyszerűségével és nagyszerű ízével. Ez a mennyei desszert nemcsak könnyen elkészíthető, hanem igazán krémes és lágy, tökéletes befejezése bármely étkezésnek.

A tejben puhára főzött, édesített rizstől válik igazán ínycsiklandóvá, amit egy kevés margarin tesz különösen krémessé. A tojás pedig olyan könnyedséget kölcsönöz neki, amitől szinte elolvad a szánkban. A végső tökéletességet egy jó adag házi baracklekvár és finom porcukor koronázza meg, hiszen ezek nélkül elképzelhetetlen az igazi rizskoch.

Elkészítés lépései

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

  2. Egy közepes méretű, szögletes tepsit kenjünk ki vajjal, szórjuk meg egy kevés liszttel vagy béleljük ki sütőpapírral, majd az alját hintsük meg egy vékony réteg búzadarával. Ettől a rizskoch könnyen kiemelhető lesz, és nem ragad le.

  3. A rizst tegyük egy közepes lábasba, öntsük rá a tejet, adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót, majd keverjük jól össze.

  4. Alacsony lángon, fedő alatt főzzük puhára a rizst. Közben többször is keverjük át, nehogy odaégjen. A rizs típusától függően nagyjából 10-13 perc alatt elkészül, amikorra teljesen felszívja a tejet és puhává válik.

  5. Amikor elkészült, még forrón keverjük hozzá a margarint, hogy szép krémes állagú legyen.

  6. Egy külön tálban enyhén verjük fel a tojásokat, majd óvatosan keverjük hozzá a még meleg rizses alaphoz.

  7. Az így kapott keveréket öntsük át az előkészített tepsibe, majd helyezzük az előmelegített sütőbe, ahol nagyjából 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

  8. Miután megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pár percig pihenni, majd vágjuk egyforma kockákra.

Elkészítési tippek és trükkök

Tipp: Tálaláskor kínáljuk gazdagon meghintve porcukorral és kanalazzunk mellé bőségesen a kedvenc házi baracklekvárunkból. Így lesz igazán autentikus és ellenállhatatlan a mennyei rizskoch!

ebéd
magyar recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

A rizskochoz:

15 dkg rizs
5 dl tej
0.5 teáskanál vaníliás cukor
4 ek cukor
5 dkg margarin
4 db tojás
1 csipet só
vaj
a tepsi vagy tál kenéséhez
finomliszt
a tepsi vagy tál kenéséhez

A tálaláshoz

lekvár/ dzsem
porcukor
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Gyöngyi konyhája

Gyöngyi

Gyöngyi
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Hússal töltött palacsinta sajtmártással
Hússal töltött palacsinta sajtmártással
közepes
90 perc
Erdélyi krumplis házi kenyér
Erdélyi krumplis házi kenyér
könnyű
90 perc
Rántott hús sült krumplival
Rántott hús sült krumplival
könnyű
40 perc
Süni süti
Süni süti
közepes
40 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.