Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Rizskoch baracklekvárral ahogy a nagyim csinálja

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Rizskoch baracklekvárral ahogy a nagyim csinálja

Rizskoch baracklekvárral ahogy a nagyim csinálja

Feltöltötte: Réka | 2025.06.21.
könnyű
70 perc
6 főre
desszert
  • Rizskoch baracklekvárral ahogy a nagyim csinálja
1
Előkészület: 15 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 40 perc [180C°]

A rizskoch (vagy más néven rizsfelfújt) az egyik legfinomabb gyerekkori desszert, amit szinte mindenki ismer az iskolai menzáról, vagy épp a nagymama konyhájából. Ez a könnyed, édes sütemény egyszerre krémes és légiesen laza, a tetején pirult réteggel, amit baracklekvár és porcukor koronáz meg. Egy falat belőle igazi időutazás: visszarepít az otthon melegébe és a gondtalan délutánok hangulatába.

Elkészítés lépései

  1. Egy nagyobb lábasba öntjük a rizst, a tejet, a vizet és a vaníliás cukrot. Közepes lángon, gyakori keverés mellett tejberizst főzünk belőle. Akkor jó, ha a rizs puha, a massza pedig sűrű, de nem száraz. Ezután félretesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni – ez fontos lépés, hogy a tojások ne kapjanak hőt azonnal.

  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük (kézi habverővel vagy robotgéppel is lehet), majd belereszeljük a citrom héját.

  3. A kihűlt tejberizst hozzákeverjük a cukros tojássárgához. Végül óvatos mozdulatokkal, spatulával beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot, hogy a massza könnyű és levegős maradjon.

  4. Egy kb. 25×25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük az elkészült masszát. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Akkor jó, ha a teteje már enyhén pirult, de a belseje még lágy és szaftos.

  5. A megsült rizskochot langyosan vagy kihűlve, kockákra vágva kínáljuk. A tetejét porcukorral szórjuk meg, illetve bőven adagolunk hozzá házi baracklekvárt.

Elkészítési tippek és trükkök

A tejberizs főzésekor gyakran keverjük, mert hajlamos odaégni, különösen az alján.

lakto-vegetáriánus recept
ovo-vegetáriánus recept
szójamentes recept
vegetáriánus recept
ebéd
arab recept
magyar recept
zsidó recept
édes sütemény recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

6 főre

Elkészítéshez

250 g rizs
750 ml tej
400 ml víz
20 g vaníliás cukor
5 db tojás
1 csipet só
125 g cukor
0.5 citromból nyert citromhéj
reszelt
porcukor
tálaláshoz
lekvár/ dzsem
tálaláshoz
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Réka konyhája

Réka

Réka
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!

Szeretem az egyszerű, gyorsan elkészíthető ételeket. Ezen felül szeretek utazni, új helyeket felfedezni, és persze új ízeket kipróbálni. Szeretem megismerni a különböző kultúrák gasztronómiáját, és megtapasztalni, hogy mitől különleges egy-egy étel.

Receptjeim
Sajtos gombás póréhagymás burgonyás pite
Sajtos gombás póréhagymás burgonyás pite
könnyű
60 perc
Finom házi limonádé
Finom házi limonádé
könnyű
15 perc
Túrós batyu
Túrós batyu
közepes
50 perc
Almás mazsolás csiga
Almás mazsolás csiga
közepes
60 perc
  • Még több recept

Még több desszert

Nagyi almás pitéje olaszosan
Nagyi almás pitéje olaszosan
könnyű
105 perc
Kekszes almás
Kekszes almás
könnyű
30 perc
Rácsos almás pite
Rácsos almás pite
közepes
70 perc
Francia almás sütemény
Francia almás sütemény
könnyű
55 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.