Süni süti
A sünik könnyen elkészíthetőek, ideális aprósütemény teazsúrokra, gyerekzsúrokra. Az alapja egy finom, elronthatatlan linzer tészta, amit csokiba mártunk és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Elkészítés lépései
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd a tojássárgát, a porcukrot és a reszelt citromhéjat is hozzáadva összegyúrjuk gyorsan, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a vaj. Gombóccá formáljuk, és fóliába csomagolva legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük.
A tésztából diónyi darabokat szakítunk, először kis golyóvá, majd egy picit megsodorva csepp alakúra formázzuk.
Sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük, és 180 fokos előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, a kihűlt tésztákat félig megmártjuk benne, majd meghintjük kókuszreszelékkel. A maradék olvasztott csokoládét egy tiszta zacskóba (vagy egy eldobható habzsákba) tesszük, az egyik sarkára pici lukat vágunk, majd szemet és orrot nyomunk a sünikre.
1, Ízlés szerint az alap tésztát még ízesítheted egy kis fahéjjal, vagy reszelt citromhéjjal.
2, Tejcsoki helyett étcsokival is elkészíthetjük.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!