Káposztás sonkás palacsinta
Elkészítés lépései
A káposztát nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd enyhén sózzuk és kb 15 percig állni hagyjuk, ezután jól kinyomkodjuk a levétől. Egy nagyobb serpenyőbe cukrot karamellizálunk, rátesszük a káposztát és jól lepírítjuk, majd hozzáöntünk annyi vizet hogy ellepje és puhára pároljuk, Közben ítesítjük sóval és borssal.
A palacsintához a hozzávalókat csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt káposztát és 15 percig pihentetjük, majd a masszából forró serpenyőben, kevés olajon a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk.
A besamelhez a vajat felhevítjük, megpirítjuk benne a lisztet, majd felöntjük tejjel és mártás állagúra főzzük - ha szükséges adunk hozzá még tejet. Ízesítjük és hozzákeverjük a sajtot.
A sonkát tetszőlegesen felvágjuk, hozzáadjuk a káposztát, a sajtot, a petrezselyemet és kb 3 - 4 ek besamelt.
A palacsinták közepére teszünk a töltelékből, a két szélét ráhajtjuk, felgöngyöljük és hőálló tálba rendezzük. Meglocsoljuk besamellel, megszórjuk sajttal és fogyasztás előtt, grill fokozaton pár per alatt átsütjük.
Hozzávalók
Palacsinta
kb
sült
Töltelék
Besamel elkészítése
őrölt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!