Juhtúrós-szalonnás palacsinta sütőben
Elkészítés lépései
A szokott módon kb. 6-8 db palacsintát sütünk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, félretesszük. A lilahagymát kislyukú reszelőn lereszeljük.
A juhtúrót a tehéntúróval kikavarjuk, a lilahagymát, az apróra vágott petrezselymet belekavarjuk, ízlés szerint sózzuk. (Óvatosan sózzuk, mert a juhtúró is sós!)
A palacsintákat a töltelékkel megtöltjük, kétoldalt behajtjuk és felgöngyöljük. Egy tűzálló tálat a szalonnazsírral kikenünk, majd sorban elhelyezzük a palacsintákat a tepsiben. Tejföllel megöntözzük, a kisült szalonnadarabkákkal megszórjuk.
200 fokos sütőben megsütjük. Tálalhatunk mellé hagymás vagy fokhagymás tejfölt, még finomabb lesz!
Vöröshagyma is jó
Készíts róla egy képet és töltsd fel!