Sonkás töltött tojás
A sonkás töltött tojás egy egyszerű, mégis különleges étel, amely remekül illik a húsvéti asztalra, családi reggelire, de akár könnyed vacsorának is tökéletes. A finom gépsonkával gazdagított krémes töltelék, a lágy tejfölös mártás, és a sütőben szépen megpirult teteje mindenkit levesz a lábáról. Könnyen elkészíthető, mutatós fogás, amelyhez pirítóssal tálalva garantált lesz a siker!
Elkészítés lépései
Első lépésként a keményre főtt tojásokat óvatosan, hosszában félbevágjuk, majd kiszedjük a tojások sárgáját. A kiszedett sárgájákat egy tálban alaposan áttörjük, majd hozzáadjuk a finomra reszelt gépsonkát.
Ezután fokozatosan adjuk hozzá a tejfölt és a zsemlemorzsát úgy, hogy egy jól formázható, krémes állagú tölteléket kapjunk. Sóval, őrölt fekete borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, majd gondosan összekeverjük.
A kész töltelékkel megtöltjük a félbevágott tojásfehérjéket, majd ezeket margarinnal vékonyan kikent jénai tálba sorakoztatjuk.
A tetejére kerülő szósz elkészítéséhez a megmaradt tejfölt egy nyers tojássárgájával alaposan kikeverjük, majd egyenletesen rákanalazzuk a töltött tojások tetejére.
Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul. A kész ételt melegen tálaljuk, mellé pirítóst kínálhatunk.
Tipp: A sütés előtt tovább gazdagíthatjuk az ételt, ha a töltött tojások tetejére vékony sonkacsíkokat helyezünk, vagy reszelt sajttal megszórjuk, ami még ízletesebbé és mutatósabbá teszi. Pirítóssal tálalva még finomabb!
Hozzávalók
Sonkás töltött tojás hozzávalói
keményre főtt tojás
nyers tojás
amennyit a töltelék felvesz
friss, finomra aprított petrezselyemzöld
a jénai tál kikenéséhez
Készíts róla egy képet és töltsd fel!