Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Sonkás töltött tojás

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Sonkás töltött tojás

Sonkás töltött tojás

Feltöltötte: Gyöngyi | 2025.04.20.
könnyű
45 perc
4 főre
főétel
  • Sonkás töltött tojás
  • Sonkás töltött tojás
  • Sonkás töltött tojás
3
Előkészület: 15 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 20 perc [170C°]

A sonkás töltött tojás egy egyszerű, mégis különleges étel, amely remekül illik a húsvéti asztalra, családi reggelire, de akár könnyed vacsorának is tökéletes. A finom gépsonkával gazdagított krémes töltelék, a lágy tejfölös mártás, és a sütőben szépen megpirult teteje mindenkit levesz a lábáról. Könnyen elkészíthető, mutatós fogás, amelyhez pirítóssal tálalva garantált lesz a siker!

Elkészítés lépései

  1. Első lépésként a keményre főtt tojásokat óvatosan, hosszában félbevágjuk, majd kiszedjük a tojások sárgáját. A kiszedett sárgájákat egy tálban alaposan áttörjük, majd hozzáadjuk a finomra reszelt gépsonkát.

  2. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a tejfölt és a zsemlemorzsát úgy, hogy egy jól formázható, krémes állagú tölteléket kapjunk. Sóval, őrölt fekete borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, majd gondosan összekeverjük.

  3. A kész töltelékkel megtöltjük a félbevágott tojásfehérjéket, majd ezeket margarinnal vékonyan kikent jénai tálba sorakoztatjuk.

  4. A tetejére kerülő szósz elkészítéséhez a megmaradt tejfölt egy nyers tojássárgájával alaposan kikeverjük, majd egyenletesen rákanalazzuk a töltött tojások tetejére.

  5. Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul. A kész ételt melegen tálaljuk, mellé pirítóst kínálhatunk.

Elkészítési tippek és trükkök

Tipp: A sütés előtt tovább gazdagíthatjuk az ételt, ha a töltött tojások tetejére vékony sonkacsíkokat helyezünk, vagy reszelt sajttal megszórjuk, ami még ízletesebbé és mutatósabbá teszi. Pirítóssal tálalva még finomabb!

ebéd
reggeli
tízórai
uzsonna
alul-felül sütés
magyar recept
húsvéti recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

Sonkás töltött tojás hozzávalói

8 db főtt tojás
keményre főtt tojás
1 db tojás
nyers tojás
1 db tojássárgája
10 dkg gépsonka
2 dl tejföl
zsemlemorzsa
amennyit a töltelék felvesz
ízlés szerint só
ízlés szerint fekete bors
friss, finomra aprított petrezselyemzöld
petrezselyem
margarin
a jénai tál kikenéséhez
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Gyöngyi konyhája

Gyöngyi

Gyöngyi
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Krumpligombóc (gölődin) leves
Krumpligombóc (gölődin) leves
könnyű
45 perc
Rántott hús sült krumplival
Rántott hús sült krumplival
könnyű
40 perc
Töltött cukkini
Töltött cukkini
könnyű
85 perc
Süni süti
Süni süti
közepes
40 perc
  • Még több recept

Még több főétel

Harcsapaprikás túrós tésztával
Harcsapaprikás túrós tésztával
könnyű
45 perc
Töltött spárga tök
Töltött spárga tök
közepes
120 perc
Töltött káposzta füstölt oldalassal
Töltött káposzta füstölt oldalassal
közepes
210 perc
Hússal töltött palacsinta sajtmártással
Hússal töltött palacsinta sajtmártással
közepes
90 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.