Sütés nélküli málnás torta
Elkészítés lépései
Összetörjük a kekszet, vagy aprítóban ledaráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és alaposan összegyúrjuk.
Egy tizennyolc centiméter átmérőjű tortaforma oldalát és az alját kikenjük olvasztott vajjal. Majd kibéleljük az alját és az oldalát sütőpapírral. A forma aljába belenyomkodjuk a vajas kész morzsát. 10 percre betesszük a hűtőbe.
A krémhez pürésítjük a 20 dkg málnát. Áttörjük vagy átpasszírozzuk, hogy a magja ne legyen a krémbe. A zselatint összekeverjük a vízzel, hagyjuk állni 5 percig majd mikróban oldódásig melegítjük.
Gépi Habverővel kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral a mascarponét. A feloldott zselatint a tejszínnel, majd a zselatinos tejszínt beledolgozzuk a mascarponés krémbe.
A fehér krém felét ráöntjük a tortaformában lévő keksz alapra és betesszük a hűtőbe negyedórára dermedni.
Közben a maradék krémhez hozzákeverjük a málnapürét.
Ha már megdermedt a fehér krém akkor ráöntjük a málnásat és ismét betesszük a hűtőszekrénybe pár órát dermedni.
Tálalás előtt kirakjuk a tetejét friss málna szemekkel.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!