Lisztmentes máktorta mascarpone krémmel
Diétás időszakunkba vagyunk a párommal, és figyelni kell minden egyes kalóriára, így ennél a süteménynél könnyen meg lehetett valósítani az alapanyagok miatt. Így nem volt annyira lelkiismeret furdalásunk, hogy egy kicsit nasiztunk.
Elkészítés lépései
A tojásokat szétválasszuk és a sárgáját porcukorral fehéredésig keverjük. Hozzá adjuk a fűszerkeveréket, sót, narancs héját, olajat és a mákot , jól összekeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a mákos alapba kanalazzuk óvatosan.
Egy 28 centis tortaformát sütőpapírral kibélelünk és a masszát bele töltjük. Előmelegített sütőbe tű próbáig sütjük.
Amíg sül a tészta addig a krémet összeállíthatjuk. A krém hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és kézi habverővel kikeverjük. Csak akkor rakjuk a tészta tetejére a krémet ha teljesén ki hűlt.
darált
reszelt héja
leve
Készíts róla egy képet és töltsd fel!