Focaccia
Szeretem az olasz ételeket és ez a legegyszerűbb, legalapabb olasz recept.
Elkészítés lépései
Langyos vízben elkeverem a cukrot és az élesztőt, hagyom felfutni.
A lisztben elkeverem a sót, hozzáadom a felfuttatott élesztőt az olajat és reszelt fokhagymát. Egy két percig kézzel dagasztom, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztem.
Miután megkelt, lisztezett deszkán átgyúrom és kinyújtom ujjnyi vastagságúra.
Sűtőpapírral bélelt tepsibe rakom, le takarom és 15-20 percig kelesztem.
A kelesztés után az ujjammal mélyedéseket nyomok bele (át ne szakítás a tésztát), megkenem olíva olajjal, megszorom rozmaringgal.
Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 25-30 perc alatt szép barnárasütöm. Mártogatóssal, aszaltparadicsommal, mozzarella-val, olíva bogyóval kínálom.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!