Caprese saláta grillezett padlizsánnal
Elkészítés lépései
A padlizsánt 1/2 cm-es korongokra szeleteljük, megsózzuk, 10 percet állni hagyjuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.
Grillserpenyőt kevés olívaolajjal felmelegítjük, ha felforrósodott a padlizsánok mindkét oldalát 3-4 percig sütjük, míg a grill csíkok megjelennek rajtuk. Sütés közben pótoljuk alattuk az olajat, hogy ne száradjanak ki. Papírtörlőre téve leitatjuk a zsiradékot.
A visszamarad olajban aranybarnára sütjük a vékony szeletekre vágott fokhagymát.
Tálalásnál tányérra rendezzük a padlizsánszeleteket, ráhalmozzuk a feldarabolt mozzarellát, félbevágott koktél paradicsomot, rászórjuk a sült fokhagymát és friss bazsalikomlevelet.
Sózzuk, borsozzuk, megcsepegtetjük a balzsamecettel.
Azonnal fogyasztjuk.
Hozzávalók
saláta:
friss
Készíts róla egy képet és töltsd fel!