Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Házi, sűrű csirkeleves

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Házi, sűrű csirkeleves

Házi, sűrű csirkeleves

Feltöltötte: Szi-Lukács Ágnes | 2024.09.16.
könnyű
45 perc
4 főre
leves
  • Házi, sűrű csirkeleves
  • Házi, sűrű csirkeleves
  • Házi, sűrű csirkeleves
  • Házi, sűrű csirkeleves
  • Házi, sűrű csirkeleves
  • Házi, sűrű csirkeleves
  • Házi, sűrű csirkeleves
  • Házi, sűrű csirkeleves
  • Házi, sűrű csirkeleves
9
Előkészület: 45 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 0 perc

Sose dolgoztam még Halványító Zellerrel, most kaptam az alkalmon és kipróbáltam egy levesben. 

Elkészítés lépései

  1. A hagymát, sárgarépát és a zellert tisztítsuk meg. A hagymát vágjuk finomra, a répát és a zellert kockázzuk fel.

  2. A csirkehúst vágjuk egyforma méretű kockákra, majd kevés olajon pirítsuk le. A megpirult húst szedjük tányérra és tegyük félre.

  3. A fazékba, amelyben a hús pirult, dobjuk bele a vajat, majd keverjük hozzá az előkészített hagymát, zellert és sárgarépát. Keverjük át alaposan, majd 4-5 perc múlva forgassuk hozzá a lisztet. Miután jól elkevertük, öntsük fel vízzel vagy alaplével, és fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. Körülbelül 10-15 perc múlva a borsót és a lepirított húst is keverjük a zöldségekhez.

  4. Galuska:

    A lisztet mérjük tálba és keverjük hozzá a sót, petrezselymet tojás és vizet.Szépen egybeáll a tészta, sűrű, nokedliszerű lesz, lehet majd szaggatni.

  5. 10 perc után a galuskát is szaggassuk a levesbe kanál, nokedliszaggató vagy fagyiskanál segítségével. Fagyi  kanállal szaggatva méretesebb gombócok kerülnek a levesbe.

  6. Miután a gombócok megpuhultak, adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük forrásig. Ezután a finomra aprított petrezselymet is keverjük a leveshez.

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
ebéd
magyar recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

Leves

1 db vöröshagyma
3 db sárgarépa
2 db halványító zeller
500 g csirkemell filé
1 dl napraforgó olaj
2 ek vaj
1 evőkanál finomliszt
2 l alaplé
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 teáskanál kakukkfű
200 g zöldborsó
200 ml főzőtejszín
1 csokor petrezselyem

Galuska

10 dkg finomliszt
ízlés szerint só
2 teáskanál petrezselyem
1 db tojás
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Szi-Lukács Ágnes konyhája

Szi-Lukács Ágnes

Szi-Lukács Ágnes
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!

Szeretem az ízek világát és sokszínűségét. Imádok főzni, régi hagyományos ételeket de az új ízekre is "szomjazom". Gyűjtöm a világ összes tájának gasztro kultúráját, szokásait és ezeket a recepteket megpróbálom elkészíteni. Főzni Öröm!

Receptjeim
Egészséges zabmuffin
Egészséges zabmuffin
könnyű
30 perc
Tejszínes vargánya
Tejszínes vargánya
könnyű
25 perc
Aszalt paradicsomos Mozzarellas Koszorú
Aszalt paradicsomos Mozzarellas Koszorú
közepes
40 perc
Joghurtos csirkemell, grillezett paprikával és salátával
Joghurtos csirkemell, grillezett…
könnyű
35 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.