Amarettis almás rizstorta
Elkészítés lépései
A tejbe beledobjuk a narancs héját, hozzáadjuk a rizst, a sót 2 ek cukrot, majd alacsony lángon, kevegetés mellett addig főzzük amíg a rizs megpuhul. ( ha szükséges öntsünk még hozzá tejet ) Ezután kivesszük a narancshéjat, hozzákeverjük a mazsolát, majd lefedve kihűtjük.
A megpucolt almát felkockázzuk, összeforgatjuk a citromlével és a fahéjjal, a kekszet morzsásra aprítjuk.
A tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, a sárgákat a cukrokkal fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük, a vajat, a kekszet, a rizst és az almát, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot.
A masszát sütőpapírral bélet 22 cm - es tortaformába simítjuk és 180 °C - os sütőben, kb 45 - 50 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
Hozzávalók
kb
olvasztott
mandulás (amaretti)
Készíts róla egy képet és töltsd fel!
Szia! Mennyi citromlevet szoktál használni az almához? Köszönöm!