Sárgaborsó főzelék liszt nélkül
Elkészítés lépései
A sárgaborsót öblítsük, válogassuk át, tegyük félre. A hagymákat hámozzuk meg, a vöröshagymát vágjuk apró darabokra.
Egy lábasban melegítsünk olajat, dobjuk rá a felaprított hagymát. Dinszteljük amíg átlátszó nem lesz. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. 1 perc pirítás után szórjuk rá a pirospaprikát, alaposan keverjük össze, majd öntsük fel fél deci vízzel. Mikor a paprika "elolvadt", adjuk hozzá a sárgaborsót, alaposan keverjük át a hagymás alappal.
Öntsük fel 1 liter vízzel, majd forrásig melegítsük. Ha forr, vegyük lejjebb a lángot, dobjuk bele a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt főzzük. Időközönként keverjük meg, mert ahogy sűrűsödik, könnyen le tud égni. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. Nagyjából 60-70 perc alatt puhára fő.
Én nem szoktam beáztatni a sárgaborsót, anélkül is megpuhul nagyjából 1 óra alatt. Ha azonban van rá időd és gyorsítani szeretnél a folyamaton, előző este vagy a főzés előtt pár órával áztasd be.A sárgaborsó saját magát sűríti be, ahogy puhul, magába szívja a vizet, ezért valószínűleg pótolni kell majd a folyadékot a főzés során.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!