Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Burgonyafőzelék fasírttal

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Burgonyafőzelék fasírttal

Burgonyafőzelék fasírttal

Feltöltötte: Sanya | 2024.11.21.
könnyű
60 perc
4 főre
főétel
  • Burgonyafőzelék fasírttal
1
Előkészület: 20 perc
Főzés: 30 perc
Sütés: 10 perc

Ez a burgonyafőzelék recept gyorsan elkészíthető és pénztárcabarát, mindig remek választás egy laktató és finom ebédhez. Tálalhatjuk frissen sült fasírttal, tükörtojással vagy akár sült virslivel is.

Elkészítés lépései

  1. A burgonyafőzelék elkészítéséhez a burgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint karikákra vagy kockákra, ki hogyan szereti. Tegyük egy lábasba, öntsük fel annyi sós vízzel, amennyi éppen ellepi, és adjuk hozzá a babérlevelet és a majorannát. Fedő alatt főzzük a burgonyát puhára.

  2. Közben készítsünk zsemleszínű rántást: melegítsük fel a zsírt, keverjük hozzá a lisztet, és pirítsuk világosra. Mielőtt a rántás teljesen elkészül, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és folyamatos kevergetés mellett együtt pirítsuk tovább.

  3. Amikor a rántás elkészült, engedjük fel egy kevés hideg vízzel és a főtt burgonya levével, hogy csomómentes legyen, majd öntsük vissza a megfőtt burgonyára. Keverjük alaposan össze.

  4. Ízesítsük tovább: sózzuk, adjunk hozzá egy kis ecetet a kellemes savanykás ízért, és keverjük hozzá a tejfölt. Forraljuk össze még egyszer, hogy az ízek jól összeérjenek.

  5. A fasírt elkészítéséhez a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és egy kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd félretesszük hűlni. Közben a zsemlét vagy kenyeret 2 dl tej és 2 dl víz keverékébe áztatjuk, hogy jól megpuhuljon.

  6. A darált húst egy nagy tálba tesszük, megsózzuk, és hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét vagy kenyeret, a dinsztelt hagymát, valamint a zúzott fokhagymát.

  7. Beleütjük a tojást, majd az egészet alaposan összegyúrjuk, hogy a hozzávalók egyenletesen eloszoljanak. A masszát 20 percre félretesszük pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

  8. A pihenőidő után vizes kézzel fasírtokat formázunk: először golyókat készítünk, majd enyhén ellapítjuk őket.

  9. A fasírtokat zsemlemorzsában megforgatjuk, hogy sütés közben ropogós külsőt kapjanak. Forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalukat, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.

  10. Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
ebéd
magyar recept
főzelék recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

Burgonyafőzelékhez

1 kg burgonya
víz
3 db babérlevél
1 tk majoranna
5 dkg sertészsír
én megmaradt kolbászzsírt is raktam hozzá
2 ek finomliszt
1 kis fej vöröshagyma
1 dl tejföl
1 ek ecet
1 tk só
egy csapott fakanálnyi
1 tk fűszerpaprika

Fasírthoz

750 g darált sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db zsemle
vagy 4 szelet kenyér
1 db tojás
2 dl tej
2 dl víz
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint fűszerpaprika
zsemlemorzsa
napraforgó olaj
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Sanya konyhája

Sanya

Sanya
4 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!

Amatőr "konyhabajnok" vagyok. Ezen az oldalon szeretném megosztani veletek azokat a recepteket, amiket már kipróbáltam, és amelyek sikerültek.

Receptjeim Weboldalam
Igazi szaftos pásztortarhonya
Igazi szaftos pásztortarhonya
könnyű
60 perc
Bácskai rizses hús
Bácskai rizses hús
könnyű
70 perc
Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves
könnyű
60 perc
Dijoni mustáros grillezett csirkemell füstölt mozzarella sajttal
Dijoni mustáros grillezett csirkemell…
közepes
35 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.