Paradicsomos tonhalas spaghetti fekete olívabogyóval
Elkészítés lépései
A tonhalas tészta elkészítéséhez először (sós vízben) rakjuk fel a spaghetti tésztát főni. Ha forr a víz, rakjuk bele a tésztát és közepes lángon 10-15 perc alatt al dante-ra főzzük, majd leszűrjük.
Közben pucoljuk meg a vöröshagymát és vágjuk apró kockákra, majd az olívaolajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymanyomóval összepréselt fokhagyma gerezdeket és a sűrített paradicsomot.
Az olívabogyókat negyedeljük fel vagy vágjuk karikákra és adjuk hozzá azt is.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá egy kevés cukrot is.
Végül adjuk hozzá a tonhalat is és a petrezselyemzöldet is. Keverjük jól össze.
A legvégén a leszűrt tésztához öntjük a paradicsomos tonhalas szószt és alaposan összekeverjük.
Hozzávalók
Gentile SpaghettOne (vastag spaghetti)
Kaiser Franz Josef
Aranyfácán konzerv
Készíts róla egy képet és töltsd fel!
Megszórhatjuk reszelt parmezán sajttal is. :)