Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Paradicsomos káposzta Stefánia-vagdalttal

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Paradicsomos káposzta Stefánia-vagdalttal

Paradicsomos káposzta Stefánia-vagdalttal

Feltöltötte: Judit | 2023.07.29.
közepes
125 perc
4 főre
főétel
  • Paradicsomos káposzta Stefánia-vagdalttal
1
Előkészület: 25 perc
Főzés: 40 perc
Sütés: 60 perc [190C°]
Egy igazán ízletes Paradicsomos káposzta Stefánia-vagdalttal, Judit konyhájából.

Elkészítés lépései

  1. A káposzta külső leveleit és a torzsáját eltávolítjuk, majd megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és a káposztával együtt fazékba vagy lábosba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és kb. 30 percig főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük.

  2. Ha a káposzta megpuhul, elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és kis lángon folyamatosan kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, és addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.

  3. Körülbelül tíz percig főzzük, közben ízlés szerint cukorral édesítjük.

  4. Egy fazékban öt tojást keményre főzünk a forrástól számított tíz perc alatt, majd megpucoljuk. A zsemlét egy-két percre vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Összedolgozzuk a maradék két tojással, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott vöröshagymával, némi sóval, borssal és pirospaprikával. Jól összegyúrjuk a masszát.

  5. Egy őzgerincformát kivajazunk és beletesszük a fasírt felét. A közepébe tesszük egymás után egészben a tojásokat, a maradék masszával jól befedjük, és megszórjuk zsemlemorzsával. Bekenjük a tetejét tojássárgával, így nem nyílik majd szét a hús sütés közben. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és fóliával lefedve körülbelül egy órát sütjük. Közben meglocsoljuk a húst a saját szaftjával.

  6. Amikor már majdnem kész, levesszük róla a fóliát, és körülbelül 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
ebéd
magyar recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

A főzelékhez

1 nagy db káposzta
édeskáposzta
6 dl paradicsomlé
3 evőkanál finomliszt
2 ek cukor
1 db vöröshagyma
1 ek só
ízlés szerint bors
ízlés szerint őrölt fűszerkömény
sertészsír

A vagdalthoz

50 dkg sertéshús
darált
7 db tojás
2 db zsemle
2 gerezd fokhagyma
1 kis db vöröshagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
napraforgó olaj
zsemlemorzsa
1 db tojássárgája
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Judit konyhája

Judit

Judit
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Kókusztekercs zablisztből
Kókusztekercs zablisztből
közepes
40 perc
Grízgaluska leves
Grízgaluska leves
könnyű
35 perc
Raffaello golyó
Raffaello golyó
könnyű
30 perc
Olaszos csirkemell
Olaszos csirkemell
könnyű
40 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.