Spenótos-ricottás tortellini krémes paradicsomszószban
Ha egy gyors, mégis ínycsiklandó vacsorára vágysz, ezt az egyetlen edényben elkészíthető spenótos-ricottás tortellinit imádni fogod! A krémes paradicsomszósz, az olvadozó parmezán és a friss bébispenót tökéletesen kiegészítik egymást. Ideális választás rohanós hétköznapokra – húsmentesen vagy grillezett csirkével, ahogy szeretnéd!
Elkészítés lépései
Párolás
Melegítsd az olívaolajat egy nagyobb, fedős edényben. Add hozzá az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát, és 2-3 perc alatt párold üvegesre.
Paradicsom pirítása
Tedd bele a félbevágott koktélparadicsomokat. Kevergesd 2 percig, majd enyhén nyomkodd szét őket, hogy levet eresszenek.
Szószalap elkészítése
Öntsd hozzá az alaplevet, majd keverd bele a sűrített paradicsomot. Főzd 1 percig.
A krémes szósz kialakítása
Add hozzá a tejszínt, a reszelt sajtot és a borsot. Várd meg, amíg a szósz gyöngyözni kezd (nem kell forralni!).
Tészta főzése egy edényben
A friss tortellinit közvetlenül a zacskóból öntsd a szószba – nem kell előfőzni! Jól keverd el.
Párolás, befejezés
Csökkentsd a hőfokot, fedd le az edényt, és főzd további 4 percig. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígíthatod.
Tálalás
Szórd meg extra sajttal, és ízlés szerint cseppents rá csiliolajat. Frissen, melegen tálald!
A spenótos-ricottás tortellinit keresd a hűtött tészták között (Aldi, Lidl, Spar, Tesco).
Húsmentes változat: Zöldségalaplével készítsd, és élvezd vegetáriánus verzióban.
Dúsabb fogás: Dobd fel grillezett csirkemell-csíkokkal vagy sült garnélával.
Köretjavaslat: Tökéletes mellé egy egyszerű zöldsaláta vagy ropogós fokhagymás pirítós.
Parmezán helyett használhatsz Grana Padano sajtot is – pénztárcabarát megoldás.
Tejszínből válassz legalább 20%-os zsírtartalmút, hogy igazán krémes legyen az étel.
Hozzávalók
Elkészítéshez
finomra vágva
apróra vágva
félbevágva
vagy zöldségalaplé
legalább 20%-os
reszelt parmezán vagy Grana Padano
durvára őrölt
spenótos-ricottás tortellini
opcionális
Készíts róla egy képet és töltsd fel!