Ricottás spenótos tortellini
Ezt a fajta tortellinit Olaszország egész területén készítik, kisebb-nagyobb eltérésekkel, mely eltérések leginkább a tortellini alakjában mutatkoznak. A végeredmény ugyanaz: egy ízletes töltött tészta!
Elkészítés lépései
Forraljuk fel a vizet egy nagy fazékban. Közben a lisztet tegyük egy tálba, készítsünk mélyedést a közepébe, és üssük bele a tojásokat. Alaposan gyúrjuk addig, amíg egy sima, homogén tésztát nem kapunk. A tésztát takarjuk le és hagyjuk pihenni 20 percig.
Tisztítsuk meg a spenótot, és távolítsuk el a szárakat, csak a leveleket tartsuk meg. Forraljuk fel a spenótot sós vízben, majd szűrjük le, alaposan csepegtessük le.
Vágjuk apróra a spenótot, majd adjuk hozzá a ricottát, a tojássárgáját, a reszelt parmezánt, és jól keverjük el. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A tortellini tésztáját egy sodrófa segítségével nyújtsuk ki, de ne túl vékonyra. Egy derejeszaggató segítségével vágjunk 5 cm-es négyzeteket a tésztából, majd helyezzünk egy-egy teáskanálnyi tölteléket a négyzetek közepére.
Hajtsuk félbe a kis négyzeteket a töltelék körül, ügyelve arra, hogy a tésztát jól lezárjuk a töltelék körül és az oldalain is, hogy ne essenek szét a főzés közben.
Főzzük ki a tortellinit bő forrásban lévő sós vízben majd szűrjük le, ügyelve arra, hogy ne törjük össze őket. A leszűrt tortellinit óvatosan kavarjuk el az olvasztott vajban.
Reszelt parmezánnal megszórva, forrón tálaljuk.
vagy sóska
reszelt Parmigiano Reggiano
reszelt Parmigiano Reggiano
Készíts róla egy képet és töltsd fel!