Tonhalas tészta
Elkészítés lépései
A vöröshagymát kevés oldajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a 2-3 gerezd fokhagymát aprítva, és tovább pároljuk egy kicsit. Ezután belerakjuk a paradicsomkonzervet (vagy rakhatunk bele rendes paradicsomot is összevágva és egy kis doboz sűrített paradicsomot). Adjuk hozzá a fűszereket: oregánó, bazsalikom, egy pici só és ételízesítő.
Végül adjuk hozzá a 2 doboz tonhalkonzervet és jól keverjük el, de előbb a konzervek levét csöpögtessük le. A konzervek levét egyébként használhatjuk a tepsi kikenéséhez is.
Főzzük ki a tésztát. Ezután rakjuk a tésztát olajozott tepsibe vagy római/jénai tálba, adjuk hozzá a tonhalas masszát, keverjük jól össze, majd a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
Süssük addig, amig a sajt meg nem pirul a tetején. Kb 15-20 perc.
Hozzávalók
nagy kocka
reszelt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!