Lencsefőzelék
Feltöltötte: Edirgo | 2023.07.21.
könnyű
60 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 0 perc
Főzés: 60 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Lencsefőzelék, Edirgo konyhájából.
Elkészítés lépései
A felkockázott szalonnát megpirítjuk.
A vöröshagymát a kész szalonnához adjuk és azt is megpirítjuk.
Beleöntjük a megmosott lencsét és felengedjük füstöltlével vagy vízzel.
Megsózzuk és megcukrozzuk, ízlés szerint. Beledobjuk a 2 babérlevelet.
Ha megpuhult a lencse habarással besűrítjük.
Fasírttal tálaljuk
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Lencsefőzelék
250 g lencse
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g füstölt szalonna
2 db babérlevél
3 ek tejföl
2 csapott ek finomliszt
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!