Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Rántott camembert sajt áfonyalekvárral

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Rántott camembert sajt áfonyalekvárral

Rántott camembert sajt áfonyalekvárral

Feltöltötte: Sanya | 2025.03.05.
könnyű
25 perc
1 főre
főétel
  • Rántott camembert sajt áfonyalekvárral
1
Előkészület: 15 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 10 perc [180C°]

A kívül ropogós, belül lágyan olvadó camembert sajt tökéletes párosítás az édes áfonyalekvárral és a frissen sült krumplival. Ez a közkedvelt fogás a francia sajtkultúrát ötvözi a közép-európai konyhák egyik legnépszerűbb technikájával, a panírozással. Könnyen elkészíthető, mégis elegáns és különleges étel, amely egy gyors ebéd vagy vacsora alkalmával is garantáltan megállja a helyét. Próbáld ki ezt a klasszikus finomságot, és élvezd a sós és édes ízek tökéletes harmóniáját!

Elkészítés lépései

  1. A camembert sajtot érdemes előzőleg alaposan lehűteni, hogy könnyebb legyen szeletelni. Ezután egy éles késsel vágjuk négy egyenlő részre. De akár kisebb cikkekre is vágható.

  2. Készítsünk elő három külön tálat a panírozáshoz: az egyikbe öntsük a lisztet, a másikba a felvert tojást (egy csipet sóval), a harmadikba pedig a zsemlemorzsát.

  3. Kezdjük el felforrósítani az olajat egy serpenyőben. Fontos, hogy az olaj mélysége körülbelül 1,5-2 cm legyen – így a sajtokat csak félig lepi el.

  4. A sajtdarabokat először forgassuk meg a lisztben, ügyelve arra, hogy minden oldalukat egyenletesen befedje. Ezután mártsuk a felvert tojásba. Újra forgassuk meg a lisztben, hogy egy vastagabb kéreg alakuljon ki. Másodszor is mártsuk a tojásba, hogy a panír még masszívabb legyen. Végül forgassuk meg alaposan a zsemlemorzsában. (Sokan javasolják, hogy a bepanírozott sajtot rövid időre tegyük fagyasztóba a sütés előtt, így elkerülhető, hogy sütés közben kifolyjon.)

  5. A forró olajban süssük a sajtdarabokat aranybarnára. Fontos, hogy sütés közben ne szúrjuk meg villával, mert így a sajt könnyen kifolyhat! Fordításkor inkább egy lapátot vagy kanalat használjunk. A kész rántott camambert sajtot szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa.

  6. Sütés után szinte azonnal, frissen tálaljuk forró, sült krumplival és bőséges mennyiségű áfonyalekvárral.

Elkészítési tippek és trükkök

Elkészítési tipp:
Ahhoz, hogy a camembert biztosan ne folyjon ki sütés közben, panírozás után tedd legalább 30 percre a fagyasztóba, majd forró (kb. 170-180°C-os) olajban süsd. Így a bunda gyorsan megpirul, miközben a sajt belül finoman krémes marad.

Tálalási tipp:
A rántott camembert mellé frissen sült, ropogós burgonya vagy burgonyakrokett illik a legjobban, de akár édesburgonyával vagy friss zöldsalátával, vagy akár rizzsel is tálalhatod. Az áfonyalekvárt érdemes egy kis tálkában külön kínálni, hogy mindenki saját ízlése szerint mártogathassa a sajtot. Egy kevés dió vagy friss rozmaring is remekül kiegészíti az ízvilágot

vegetáriánus recept
ebéd
vacsora
francia recept
magyar recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

1 főre

Rántott camembert sajt hozzávalói

125 g camembert sajt
1 db tojás
1 csipet só
finomliszt
zsemlemorzsa
napraforgó olaj
sütéshez
áfonyadzsem
tálaláshoz
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Sanya konyhája

Sanya

Sanya
7 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!

Amatőr "konyhabajnok" vagyok. Ezen az oldalon szeretném megosztani veletek azokat a recepteket, amiket már kipróbáltam, és amelyek sikerültek.

Receptjeim Weboldalam
Töltött paprika főtt krumplival
Töltött paprika főtt krumplival
közepes
75 perc
Fahéjas-áfonyás gyümölcskenyér (cukormentes recept)
Fahéjas-áfonyás gyümölcskenyér (…
könnyű
45 perc
Kolbászos-virslis paprikás krumpli
Kolbászos-virslis paprikás krumpli
könnyű
45 perc
Rumos kókuszgolyó lekvárral
Rumos kókuszgolyó lekvárral
könnyű
30 perc
  • Még több recept

Még több főétel

 Pankó morzsába rántott sajtos brokkolival töltött csirkemell csőben sült rakott brokkolival
Pankó morzsába rántott sajtos…
nehéz
70 perc
Sajttal, sonkával, aszalt szilvával töltött rántott csirkemell szezámmagos bundában
Sajttal, sonkával, aszalt szilvával…
könnyű
30 perc
Darált sertéshúsos rántott szelet gombával
Darált sertéshúsos rántott szelet…
könnyű
40 perc
Gombával batátával töltött rántott csirkemell rántott gombával
Gombával batátával töltött rántott…
közepes
40 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.