Mini csigák
Elkészítés lépései
Az élesztőt felfutattjuk, majd a lisztbe beletesszük a többi hozzávalókat, utana az élesztős tejet, tésztát dagasztunk. A duplája kelesztjük, majd 2 részre osztjuk.
Téglalap alapúra nyújtjuk és az olvasztott margarinnal megkenjük, rászorjuk a cukros kakaóport majd feltekerjük. Lényeg, hogy a tészta vége alulra kerüljön, hogy a kakaó ne folyón ki.
A másik a fahéjas erre nem kell margarin, megszórjuk fahéjas cukorral és ezt is feltekerjük, hogy a vége alulra kerüljön.
Késsel kis csigákat vágunk és sütőpapíros tepsibe tesszük 30 percig sütjük 170fokon, majd a kakaósra tejet öntünk és még 5 percig sütjük, fahéjasnál nem kell. Ha kész, fahéjas porcukorral megszórjuk.
Ez lehet mákosan, túrós vanília pudingosan, pizzásan is elkészíteni.
őrölt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!