Kakaós csiga
Elkészítés lépései
Èlesztőt felfuttatjuk a cukorral és a tejjel.
A lisztet a margarinnal és tojássárgájával, sóval, fahéjjal, cukorral elkeverjük, majd beletesszük a felfutatott élesztőt.
Tèsztát készítünk és duplájára kelesztjük. Majd téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk az előtte összekevert cukrozott kakaóporral.
Szorosan felcsavarjuk, hogy a vége legyen alul a tésztának. Majd 1,5 cm vastagra elvágom. A sütőt melegítsük elő.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és betesszük sülni, ha már nemsokára kész tejjel meglocsoljuk. Sütèsi idő 30 perc.
Ha kész, fahéjas porcukorral megszórjuk.
Ezt a csigát lehet akár diósan, mákosan, túrós -vanìlia pudingosan is elkészítheni. A tésztájából lehet mini csigákat is készíteni. Aki ismeri az ALMÁS KRÉMES SÜTEMÉNYT, én már azzal is kipróbáltam, jó nagy csigák lettek, de isteni finomak. Akár az Almás krémes!
Hozzávalók
Kakaós csiga
locsoláshoz
a szóráshoz
Készíts róla egy képet és töltsd fel!