Kakaós csiga
Elkészítés lépései
Èlesztőt felfuttatjuk a cukorral és a tejjel.
A lisztet a margarinnal és tojássárgájával, sóval, fahéjjal, cukorral elkeverjük, majd beletesszük a felfutatott élesztőt.
Tèsztát készítünk és duplájára kelesztjük. Majd téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk az előtte összekevert cukrozott kakaóporral.
Szorosan felcsavarjuk, hogy a vége legyen alul a tésztának. Majd 1,5 cm vastagra elvágom. A sütőt melegítsük elő.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és betesszük sülni, ha már nemsokára kész tejjel meglocsoljuk. Sütèsi idő 30 perc.
Ha kész, fahéjas porcukorral megszórjuk.
Ezt a csigát lehet akár diósan, mákosan, túrós -vanìlia pudingosan is elkészítheni. A tésztájából lehet mini csigákat is készíteni. Aki ismeri az ALMÁS KRÉMES SÜTEMÉNYT, én már azzal is kipróbáltam, jó nagy csigák lettek, de isteni finomak. Akár az Almás krémes!
locsoláshoz
a szóráshoz
Készíts róla egy képet és töltsd fel!