Diós-csokis keksz
Feltöltötte: Erika | 2023.12.18.
könnyű
80 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 60 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 20 perc [170C°]
Egy igazán ízletes Diós-csokis keksz, Erika konyhájából.
Elkészítés lépései
Először lisztet sütőporral elkeverjük, majd beletesszük a sót, cukrot, fahéjt, gyömbért, diót mind a 2 fèlèt, majd a margarint, tojásokat.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, úgy hogy a csokidarabok csak a végén legyenek benne.
Diónyi nagyságú gombócokat formázunk, majd sütőpapíros tepsibe tesszük és tetejüket lelapìtjuk.
170 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig. Ebből az adagból kb 60-65 db lesz.
Elkészítési tippek és trükkök
Finomliszt helyett lehet teljes kiőrlésű lisztből is készíteni, úgy is finom.
Hozzávalók
4 főre
Diós-csokis keksz
25 dkg finomliszt
20 dkg margarin
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
ízlés szerint fahéj
ízlés szerint gyömbér
2 db tojás
25 dkg dió
durvára vágott
durvára vágott
100 g étcsokoládé
1 tábla, durvára vágott
1 tábla, durvára vágott
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!