Rakott diós tészta
Elkészítés lépései
Tésztát kifőzzük és a porcukros fahéjas dióval összekeverjük.
Egy magasabb falú tepsit vagy jènait kikenünk vajjal majd zsemlemorzsával megszórjuk.
Beletesszük a diós tészta egyik felét, erre a lekvár, majd befedjük vele a tészta másik felét.
Tejfölt elkeverjük a tojással, 1 evőkanál porcukorral, kis fahéjjal és ráöntjük a tésztára.
Egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd előmelegített sütőben sütjük 170 fokon addig míg a teteje kissé nem pirul (kb. 30 perc).
Majd porcukorral megszórjuk és található is.
Ezt a Rakott tésztát mákosan is el lehet készíteni. Bármilyen lekvárral jó, én házi Füge lekvárral, vagy házi Almás-bodza lekvárral is kipróbáltam már. Finom és kiadós tészta.
vagy orsó, szarvacska
őrölt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!