Étcsokoládés babka
Elkészítés lépései
A lisztet, sóval elszitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, tojássárgákat, cukor és langyos tej. Összegyúrjuk és 1 óràt kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt 2 részre osztjuk,mert 2 kalács lesz belőle. A tèsztából vékony téglalapot nyújtunk és egyenletes a csokikrèmmel megkenjük, majd feltekerjük és a tekercset hosszábban kettèvágjuk.
A 2 tekercset egymásra tekerjük végeit összenyomkodjuk. Sütőpapìros tepsibe tesszük és még 30 percig pihentetjük.
Majd 180 fokos sütőben sütjük 45 percig. Ha barnul a tetejére alufoliát tegyünk, de kisebb fokon is süthető 160-170. Ha kész víz és cukor keverékével meglocsoljuk.
Krém: Csokit felolvasztjuk, majd vaj és cukor hozzáadásával kikeverjük majd kihütjük.
Hozzávalók
Étcsokoládés babka
7gr
Készíts róla egy képet és töltsd fel!