Rántott tejbegríz
Feltöltötte: Erika | 2023.12.16.
könnyű
150 perc
4 főre
előétel (hideg)
Előkészület: 90 perc
Főzés: 30 perc
Sütés: 30 perc
Egy igazán ízletes Rántott tejbegríz , Erika konyhájából.
Elkészítés lépései
Tejet lábasba tesszük és cukorral elkeverjük és a búzadarát, fahéjat beletesszük, majd sűrűre főzzük.
A kész tejbegrízt még melegen 1 tálcára borìtjuk és vizes késsel fél centi vastagságúra elsimítjuk.
Hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt 5x5 cm-es kockákra vágjuk.
Lisztbe, majd tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.
Meg lehet szórni fahéjas porcukorral, de lekvárral is nagyon finom.
Elkészítési tippek és trükkök
Érdemes elkészíteni, mert gyorsan kész van és nagyon finom akár lekvárral, akár fahéjas porcukorral.
Hozzávalók
4 főre
Tejbegríz
1 l tej
7 dkg cukor
20 dkg búzadara
ízlés szerint fahéj
őrölt
őrölt
Panír
finomliszt
tojás
zsemlemorzsa
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!