Körtés-mandulás kocka
Elkészítés lépései
A körtét meghámozzuk, kivágjuk a magházát, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összeforgatjuk citromlével, és lecsöpögtetjük.
A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a körtét, majd hozzákeverjük a szódabikarbónás, sütőporos lisztet, a sót, a mandulát és a kardamomot.
A masszát egy sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe simítjuk, és 180°C-on, kb. 30 perc alatt megsütjük. (De végezzünk tűpróbát!)
A karamellszószhoz tegyük egy edénybe a cukrot, és keverjük hozzá a vizet.
Közepes tűzön melegítsük addig, míg a cukor felolvad. Ezután kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk. (Nem kell kevergetni, csak néha megrázogatni. Tartsuk szemmel, nehogy túl sötét legyen!)
Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk, és óvatosan hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót.
Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk.
Kicsit hűtsük le, és ezzel öntjük le a süteményt.
Csokiöntet, gyümölcsöntet is illik hozzá.
Hozzávalók
Darált
Készíts róla egy képet és töltsd fel!