Carbonara spagetti
Elkészítés lépései
Fel kell tenni a tésztát főzni sós vízben, illetve a sonkát és szalonnát fel kell szeletelni.
A sonkát és a szalonnát olajon meg kell pirítani.
4 db egész tojást felverünk és tenni kell hozzá sót, borsot, szerecsendiót és parmezánt.
Miután szépen lepirult a sonka, le kell venni a tűzhelyről. Fontos, hogy ne legyen forró a serpenyő. A tésztát andantera kell megfőzni.
A tésztát úgy kell leszűrni, hogy maradjon egy kevés víz a tészta alatt (a mártásnál szükséges lesz). A tésztát rátesszük a megpirult sonkákra és átkeverjük.
Ezt követően tesszük rá a tojásos keveréket a tésztára. Ezután, a megmaradt kis vízet is ráöntjük a tésztára.
Fontos, hogy össze kell rázni a tésztát a tojásos keverékkel! Ez azért nagyon fontos, hogy ne egy rántottás állagot kapjunk.
Közepes hőmérsékleten kell hogy készüljön.
A tálalásnál érdemes még meglocsolni egy kis olíva olajjal, illetve megszórni még egy kis parmezánnal.
TIPP: melegíteni kell egy kicsit az edényt és utána felemeljük az edényt és átmozgatjuk a tésztát. Megint hagyni kell, hogy átmelegedjen az edény és megint felvesszük. Ezt egy pár alkalommal meg kell ismételni és szép krémes állagot kapunk.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!