Temesvári sertésborda szalonnás zöldbabrőzsével
Elkészítés lépései
Az enyhén kiklopfolt sertésbordákat megsózzuk, lisztbe forgatjuk, a kiolvasztott szalonna zsírján mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Áttesszük egy nagyobb edénybe.
A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 2 dl vízzel, erős tűzön néhány percig forraljuk.
A hagymás szaftot a húsra öntjük, fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. A húsokat kivesszük a paprikás léből, melegen tartjuk.
A paprikás lébe tesszük a megtisztított, vékonyan felkarikázott burgonyát, a kicsumázott, apróra felszeletelt paprikát és a szintén kisebb darabokra vágott héj nélküli paradicsomot. Felöntjük annyi vízzel amennyi éppen ellepi, fedő alatt majdnem puhára főzzük.
Behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, visszatesszük a hússzeleteket, ízlés szerint után sózzuk, borsozzuk, további 5 percig együtt forraljuk.
Miközben a burgonya fő, az egészben hagyott zöldbabszálakat sós-fokhagymás vízben puhára főzzük, leszűrjük, 6-8 szálanként csokorba szedjük, bacon szalonna szeletekbe göngyöljük, forró, 220° C-os sütőbe toljuk 5 percre, míg a szalonna megpirul.
A burgonyát szűrőlapáttal a tálaló tál aljára terítjük, tetejére rakjuk a hússzeleteket, körberakjuk a zölbabrőzsékkel, meglocsoljuk a tejfölös mártással, feldíszítve forrón tálaljuk.
Hozzávalók
Temesvári sertésborda szalonnás zöldbabrőzsével
zöldhüvelyű
Készíts róla egy képet és töltsd fel!