Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Temesvári sertésborda szalonnás zöldbabrőzsével

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Temesvári sertésborda szalonnás zöldbabrőzsével

Temesvári sertésborda szalonnás zöldbabrőzsével

Feltöltötte: Ágnes | 2023.10.15.
közepes
90 perc
6 főre
főétel
  • Temesvári sertésborda szalonnás zöldbabrőzsével
1
Előkészület: 0 perc
Főzés: 60 perc
Sütés: 30 perc [220C°]
Egy igazán ízletes Temesvári sertésborda szalonnás zöldbabrőzsével, Ágnes konyhájából.

Elkészítés lépései

  1. Az enyhén kiklopfolt sertésbordákat megsózzuk, lisztbe forgatjuk, a kiolvasztott szalonna zsírján mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Áttesszük egy nagyobb edénybe.

  2. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 2 dl vízzel, erős tűzön néhány percig forraljuk.

  3. A hagymás szaftot a húsra öntjük, fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. A  húsokat kivesszük a paprikás léből, melegen tartjuk.

  4. A paprikás lébe tesszük a megtisztított, vékonyan felkarikázott burgonyát, a kicsumázott, apróra felszeletelt paprikát és a szintén kisebb darabokra vágott héj nélküli paradicsomot. Felöntjük annyi vízzel amennyi éppen ellepi, fedő alatt majdnem puhára főzzük.

  5. Behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, visszatesszük a hússzeleteket, ízlés szerint után sózzuk, borsozzuk, további 5 percig együtt forraljuk.

  6. Miközben a burgonya fő, az egészben hagyott zöldbabszálakat sós-fokhagymás vízben puhára főzzük, leszűrjük, 6-8 szálanként csokorba szedjük, bacon szalonna szeletekbe göngyöljük, forró, 220° C-os sütőbe toljuk 5 percre, míg a szalonna megpirul.

  7. A burgonyát szűrőlapáttal a tálaló tál aljára terítjük, tetejére rakjuk a hússzeleteket, körberakjuk a zölbabrőzsékkel, meglocsoljuk a tejfölös mártással, feldíszítve forrón tálaljuk.      

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
ebéd
alul-felül sütés
erdélyi recept
egytálétel recept
húsétel recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

6 főre

Temesvári sertésborda szalonnás zöldbabrőzsével

1 kg sertés rövidkaraj
10 dkg finomliszt
5 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál fűszerpaprika
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
50 dkg burgonya
2 db tv paprika
2 db paradicsom
4 dl tejföl
50 dkg zöldbab
zöldhüvelyű
10 dkg bacon
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Ágnes konyhája

Ágnes

Ágnes
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim Gasztroblogom
Raffaello krém
Raffaello krém
könnyű
40 perc
Migliaccio
Migliaccio
közepes
100 perc
Meleg tonhalas tésztasaláta
Meleg tonhalas tésztasaláta
könnyű
20 perc
Diócska
Diócska
közepes
50 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.